Ξεπέρασαν τα 341.000 τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Περού, όπου πάντως ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα απέκλεισε το ενδεχόμενο εκ νέου επιβολής της καραντίνας, που ήρθη στις αρχές του μήνα στη χώρα των Άνδεων.

Στο Περού καταγράφεται ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία, και ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Πέμπτη το υπουργείο Υγείας, διαγνώστηκαν 3.862 νέα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 341.586. Επρόκειτο για τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων των τελευταίων 21 ημερών.

Παράλληλα, υπέκυψαν άλλοι 198 ασθενείς, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας του COVID-19 να φθάνει τους 12.615. Επρόκειτο για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό εδώ κι έναν μήνα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία έφθασε τους 12.396, που αποτελεί επίσης ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασιζόμενος στις «στατιστικές» και τις «πληροφορίες» που λαμβάνει από την κυβέρνησή του όμως, ο αρχηγός του κράτους τόνισε πως η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης δεν συνεπάγεται ότι θα πρέπει να επιβληθεί εκ νέου καραντίνα.

Σημείωσε πάντως πως για να αποφευχθεί η λήψη νέων μέτρων πρέπει οι πάντες να φανούν «υπεύθυνοι», να τηρούν «την κοινωνική απόσταση», να έχουν «συνείδηση πολίτη», να επιδεικνύουν «τη συμπεριφορά που απαιτείται», κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Americana de Moquegua.

Την 1η Ιουλίου η κυβέρνηση του Περού άρχισε να αίρει σταδιακά τα μέτρα, με τον τερματισμό της καραντίνας σε 18 από τις 25 περιφέρειες. Την Τετάρτη, επέτρεψε να αποκατασταθούν οι αεροπορικές και οι χερσαίες συγκοινωνίες σε εθνικό επίπεδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης