Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 791 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, εξέλιξη που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σε 30.749.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 334, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 88 από 86, από το σύνολο των 349 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έφθασε τα 12.359, αριθμό που αποτελεί θλιβερό ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, άλλοι 106 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί στο Ισραήλ να ανέρχεται σε 18.056.

Νωρίτερα χθες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι επαναφέρει σε ισχύ μέτρα που είχαν ήδη αρθεί για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας: αποφάσισε να κλείσουν άμεσα μπαρ, νυκτερινά κέντρα, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Αποφασίστηκε επίσης να κλείσουν οι πισίνες και οι συναυλίες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις να ακυρωθούν. Τα εστιατόρια δεν θα μπορούν να υποδέχονται παρά έως 20 πελάτες σε κλειστές αίθουσες και άλλους 30 σε εξωτερικούς χώρους. Στις συναγωγές, ο αριθμός των πιστών αποφασίστηκε να περιοριστεί σε 19 το μέγιστο. Στα λεωφορεία δεν θα μπορούν να επιβιβάζονται πάνω από 20 επιβάτες.

Τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια της δημόσιας φάσης της συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ έπρεπε να αντιστρέψει την πορεία που έχει πάρει για να αποφύγει την επιβολή ευρύτερου lockdown το οποίο θα παρέλυε την οικονομία, την ώρα που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τράπεζα του Ισραήλ, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, προέβλεψε χθες ότι η ισραηλινή οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6%.

Μόλις το 37% των Ισραηλινών δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον τρόπο που η κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου διαχειρίζεται την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, ενώ το 59% δηλώνει το αντίθετο, καταδεικνύει δημοσκόπηση που αναρτήθηκε χθες Δευτέρα στον ειδησεογραφικό ιστότοπο N12 News του δωδέκατου καναλιού της ισραηλινής τηλεόρασης.

Πηγές: AΜΠΕ, Xinhua, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης