Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 1.440 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 21.007 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει τους 147.614 νεκρούς επί συνόλου 1.732.290 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, με βάση τα επίσημα δεδομένα. Μόνο οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία — κράτη με πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς από τον μεξικανικό (128 εκατ.) — έχουν ανακοινώσει υψηλότερους αριθμούς θανάτων μέχρι στιγμής.

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα, καθώς δεν γίνονται αρκετά τεστ.

Όπως και άλλα κράτη, το Μεξικό άρχισε τον εμβολιασμό του πληθυσμού, αλλά η ανοσοποίηση θα χρειαστεί μήνες για να είναι επαρκώς εκτενής, ενώ στο μεταξύ ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται, συχνά κατά δεκάδες χιλιάδες την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης