Οι Άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν σήμερα το πρώτο Σαββατοκύριακο έξω, μετά τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, όμως τουριστικές περιοχές εκφράζουν ανησυχίες για την πολύ μεγάλη συρροή επισκεπτών, ενθαρρυμένων από την καλοκαιρία, που έθεσε σε κίνδυνο την τήρηση των υγειονομικών συστάσεων.

Σε ορισμένα τμήματα του εθνικού πάρκου Peak District (κεντρικά) η κίνηση ήταν μεγάλη σήμερα το πρωί, καθιστώντας δύσκολο τον σεβασμό των οδηγιών κοινωνικής αποστασιοποίησης, έγινε γνωστό από τους υπεύθυνους του πάρκου στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Yorkshire Dales (βόρεια), οι χώροι στάθμευσης γέμισαν το μεσημέρι, παρά την προειδοποίηση του γραφείου τουρισμού του Γιορκσάιρ, που ζήτησε από τους πολίτες να «ενεργήσουν με υπεύθυνο τρόπο και να σκέφτονται δύο φορές προτού επισκεφθούν τουριστικά μέρη».

Χθες το βράδυ, η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα σε μια ομάδα 8 ανθρώπων, που έρχονται από 6 διαφορετικά σπίτια, οι οποίοι κατασκήνωναν στο πάρκο Yorkshire Dales.

Σχεδόν 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα αναμένονταν στους δρόμους της Αγγλίας, καταδείκνυε δημοσκόπηση για λογαριασμό του Royal Automobile Club, την ώρα που η Βρετανία είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από την πανδημία του Covid-19, με περισσότερους από 34.400 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Τετάρτη, τα μέτρα καραντίνας χαλάρωσαν και οι Άγγλοι μπορούν να πηγαίνουν στα πάρκα και τις παραλίες, τηρώντας μια απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Τα μέτρα αυτά «δεν αλλάζουν το γεγονός ότι δεν έχουμε ανοίξει για τουρισμό» είπε σήμερα στην εφημερίδα The Times ο Τζούλιαν Τζέρμαν, του συμβούλιου της Κορνουάλης (νοτιοδυτικά), κρίνοντας «ανάρμοστη» τη συμπεριοφορά των πολιτών που πηγαίνουν εκεί για «κάνουν διακοπές».

Μονάχα την Αγγλία αφορούν τα νέα μέτρα, καθώς η Ουαλία, η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ζήτησαν από τους πολίτες τους να «μείνουν στα σπίτια τους» μπροστά στην έκταση της πανδημίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης