Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τής αναφέρθηκαν δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι ενός την προηγουμένη.

Και τα δύο κρούσματα ήταν «εισαγόμενα» — ο όρος αυτός αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν έχοντας μολυνθεί στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό —, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, εντοπίστηκαν 23 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, έναντι 28 την προηγουμένη.

Τα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σαγκάη και στην επαρχία Φουτζιάν. Το σύνολο των περιπτώσεων αυτού του είδους έφθασαν έτσι τις 1.734. Από αυτές, οι 1.688 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήρια ενώ 46 συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Δεν έχει ανακοινωθεί κανένας θάνατος σε αυτό το υποσύνολο ασθενών.

Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο. Οκτώ ακόμη ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία. Συνολικά, σε όλη την Κίνα, συνεχίζουν να νοσηλεύονται 73 ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 82.995 κρουσμάτων μόλυνσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης