Ο αριθμός των ανθρώπων που προβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στη Λωρίδα της Γάζας δεκαπλασιάστηκε μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες, ξεπερνώντας τα 1.000 κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Παλαιστινιακή Αρχή.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας κατέγραψε 1.151 κρούσματα στη Γάζα, μεταξύ των οποίων οκτώ θάνατοι, αναφέρει σε ανακοίνωση. Στις 25 Αυγούστου, ο αριθμός αυτός ήταν 113, εκ των οποίων ένας θάνατος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε διάστημα 24 ωρών, μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, 182 κρούσματα καταγράφηκαν στον πυκνοκατοικημένο θύλακα (των δύο εκατομμυρίων κατοίκων), φτωχό και υπό ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια.

Η Λωρίδα της Γάζας κατέγραφε μέχρι τότε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων και κρουσμάτων παγκοσμίως.

Μετά την εμφάνιση του ιού τον Μάρτιο, τα σημεία διέλευσης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο είχαν κλείσει, εκτός εξαιρέσεων, και όσοι είχαν άδεια να εισέλθουν στη Γάζα τίθενταν σε απομόνωση επί τρεις εβδομάδες στα κέντρα καραντίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολεία, τζαμιά και οι αγορές παραμένουν κλειστά για την καταπολέμηση της διασποράς του ιού.

Στη Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει 25.633 κρούσματα, από τα οποία 178 θάνατοι, σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης