«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος της τρέχουσας επικαιρότητας («man of the moment»), το παιδί θαύμα της Νέας Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ στα 40 του χρόνια ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται μικρός για πολιτικός ηγέτης» γράφει το CNN.

«Αλλά για πολλούς στους δρόμους της Αθήνας είναι τα λόγια του που μετράνε περισσότερο: Η υπόσχεση να βάλει τέλος στις “διασώσεις, στην υποταγή και στους εκβιασμούς”. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας που αντηχεί σε όλη τη χώρα, που πίνει εδώ και χρόνια το πικρό φάρμακο της ΕΕ, τη λιτότητα» συνεχίζει το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι θέλουν να παραμείνουν στο ενιαίο νόμισμα, αλλά με μεγαλύτερη δημοσιονομική ελευθερία κινήσεων – θέλουν μια ανάσα δηλαδή, έτσι ώστε η χώρα να ανακάμψει από το οικονομικό κώμα και να μπει πάλι στην ανάπτυξη. Ψηφοφόροι της εργατικής και της μεσαίας τάξης, εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους σε αυτό το πρόγραμμα» συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Ο απεσταλμένος του CNN συνομίλησε, μεταξύ άλλων, και με πολίτες που ψήφισαν για πρώτη φορά Αριστερά. «Ο προγραμματιστής υπολογιστών Στάθης Παπαχρήστου λέει ότι ψήφιζε πάντα τους συντηρητικούς, αλλά έχοντας δει τον μισθό του να μειώνεται και τους φόρους να αυξάνονται -και ως πατέρας ενός νεογέννητου μωρού-, αυτή τη φορά ψηφίζει για την αλλαγή. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει 100% τις απόψεις μου και δεν συμφωνώ απολύτως με αυτά που πιστεύουν και με όσα θέλουν να κάνουν, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι νέο, ένα νέο κόμμα με φρέσκες ιδέες, που θα αλλάξει ό,τι είναι ήδη σάπιο” εξηγεί ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο θυμός και η λιτότητα έχουν προκαλέσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σε μια χώρα της οποίας οι πολίτες απαιτούν κοινωνική και οικονομική αλλαγή. Αλλά το ζήτημα είναι κατά πόσον ο Τσίπρας μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνει όταν ασκήσει εξουσία και από το πώς θα τον αντιμετωπίσει η ΕΕ και οι ηγέτες της. H σκληρή δουλειά μόλις τώρα αρχίζει» καταλήγει το CNN.


Διαβάστε επίσης
: “Kέρδισαν οι αντίπαλοι της λιτότητας”
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, 20:06

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης