Οι πιλότοι της British Airways θα μπορούσαν να αναστείλουν τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, εάν η αεροπορική εταιρεία συμφωνήσει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ένωση Πιλότων Βρετανικών Αεροπορικών Εταιρειών (BALPA).

Το συνδικάτο κατέθεσε νέα πρόταση σε επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της British Airways Άλεξ Κρουζ σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία με την εταιρεία, ανέφερε η BALPA σε ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BALPA ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι πιλότοι θα πραγματοποιήσουν απεργία για τρεις ημέρες τον Σεπτέμβριο, σε μια μισθολογική διαμάχη που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα κατά την υψηλή τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με το συνδικάτο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις μπορεί και πάλι να πραγματοποιηθούν εάν η αεροπορική εταιρεία αρνηθεί να έχει ουσιαστικές συνομιλίες. Η British Airways από τη μεριά της ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με την BALPA.

Η BALPA υποστηρίζει ότι η British Airways θα πρέπει να μοιραστεί περισσότερα από τα κέρδη της με τους πιλότους της. Το συνδικάτο έχει επίσης ενημερώσει την εταιρεία ότι θα προκηρύξει απεργία για τις 27 Σεπτεμβρίου. Η British Airways έχει χαρακτηρίσει την απεργιακή κινητοποίηση αδικαιολόγητη, καθώς θεωρεί δίκαιη τη μισθολογική της προσφορά, και έχει προειδοποιήσει ότι οι απεργίες θα καταστρέψουν τα σχέδια χιλιάδων ταξιδιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης