Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε στους πρεσβευτές των ευρωπαϊκών χωρών ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εφικτή, τονίζοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Η ενημέρωση των Ευρωπαίων πρεσβευτών έγινε χθες και οι πηγές είτε παρευρίσκονταν στη συνάντηση, είτε ενημερώθηκαν για το περιεχόμενό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μπαρνιέ πιστεύει ακόμη ότι μία συμφωνία είναι εφικτή, ωστόσο οι επόμενες είναι ημέρες κλειδιά» δήλωσε μία από τις πηγές, ενώ δεύτερος διπλωμάτης ανέφερε ότι ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής είπε: «Η ελπίδα παραμένει».

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι οι διστακτικές υποχωρήσεις που προτάθηκαν από το Λονδίνο σχετικά με την αλιεία -ένα από τα ακανθώδη θέματα που εμποδίζουν την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης- αποτελούν αχτίδα ελπίδας.

Ωστόσο Ευρωπαίος διπλωμάτης διευκρίνισε ότι οι βρετανικές υποχωρήσεις δεν είναι επαρκείς για να γίνουν αποδεκτές από την Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μισέλ Μπαρνιέ θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης