Καμία ένδειξη για το πότε θα υπάρξει μία τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία αποχώρησης της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, δεν δόθηκε από το No 10, το οποίο ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός θα φέρει τη συμφωνία μόνο εάν πιστεύει ότι θα έχει πιθανότητες να εγκριθεί.

Η Τερέζα Μέι είχε επικοινωνία με την επικεφαλής του βορειο-ιρλανδικού κόμματος DUP, Άρλιν Φόστερ, σε μία προσπάθεια να μεταπείσει το κόμμα και να στηρίξει τη συμφωνία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σημερινή ενημέρωση, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν τέθηκε από τα μέλη του το θέμα της παραίτησης της πρωθυπουργού, ενώ σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν ενδεικτικές ψηφοφορίες που θα αναδείξουν την πλειοψηφία υπέρ μίας πρότασης για το Brexit στη Βουλή (όπως προβλέπει η τροπολογία του βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος, Όλιβερ Λέτουιν) , απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε την κατάσταση.

«Δένοντας τα χέρια της κυβέρνησης κατά αυτό τον τρόπο, καταλαμβάνοντας τον έλεγχο της διαδικασίας του κοινοβουλίου, θα είχε επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η χώρα και στην ισορροπία των δυνάμεων και στις ευθύνες των δημοκρατικών μας θεσμών» απάντησε ο εκπρόσωπος σχετικά με το πως βλέπει η Τερέζα Μέι την συγκεκριμένη κίνηση.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και το περιεχόμενο της δήλωσης που θα κάνει αργότερα σήμερα στη Βουλή η Τερέζα Μέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης