Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενθάρρυνε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ακολουθήσει το μονοπάτι που έχουν διαμορφώσει οι πιστωτές της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η χώρα του ανήκει στην Ευρώπη και η ίδια θέλει η οικονομία της να πετύχει, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg με φόντο τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι το πακέτο οικονομικής βοήθειας που χρειάζεται επειγόντως η Αθήνα θα «ξεκλειδωθεί». Αντίθετα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι δύο ηγέτες στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε για το πώς θέλει να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε η Ελλάδα να είναι οικονομικά δυνατή, θέλουμε η Ελλάδα να έχει ανάπτυξη», δήλωσε. «Και νομίζω ότι μοιραζόμαστε την άποψη ότι αυτό απαιτεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ισχυρά οικονομικά και μια οργανωμένη δημόσια διοίκηση».

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι «η Γερμανία δεν είναι ο θεσμός που αποφασίσει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Δεν μπορώ να προσφέρω τίποτα και αυτό αφορά επίσης στο θέμα της ρευστότητας».

Το Bloomberg σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως το ελληνικό πρόγραμμα «παρά το γεγονός ότι ήταν πρωτοφανές σε ότι αφορά στην προσαρμογή και τον χρόνο προσαρμογής, κατά την εκτίμησή μας δεν ήταν success story».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρακτορείο αναφέρεται και στο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, μεταφέροντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για το κατοχικό δάνειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης