Στην πόλη Κότορ του Μαυροβουνίου, διοργανώνεται την Παρασκευή η άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δυτικών Βαλκανίων, με στόχο την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων των χωρών της περιοχής μέσω ανταλλαγής εμπειριών, ιδεών και απόψεων, καθώς και μέσω συντονισμού της διαδικασίας ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην άτυπη συνάντηση με θέμα «Ενισχυμένη συνεργασία στο πλαίσιο της διαδικασίας σταθεροποίησης και σύνδεσης» θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φίλε και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας (RCC), Γκόραν Σβιλάνοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο του διαλόγου θα βρεθούν πιθανά κοινά έργα και κοινές δράσεις στους τομείς που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπως το κράτος δικαίου με έμφαση στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος, στην οικονομική συνεργασία, στη σύνδεση των υποδομών μεταφορών και ενέργειας.

«Μεταξύ άλλων οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη Στρατηγική Ανάπτυξης της Νοτιανατολικής Ευρώπης έως το τέλος του 2020 από την άποψη της οικονομικής διαχείρισης και της σύνδεσης εθνικών επενδυτικών στρατηγικών με τις περιφερειακές προτεραιότητες» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Μαυροβουνίου.

Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και του Κοσόβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης