Αστυνομικοί κατέβασαν ελληνόγλωσσες πινακίδες στη Βόρεια Ήπειρο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Μαΐου 2019, 15:30
Αστυνομικοί κατέβασαν ελληνόγλωσσες πινακίδες στη Βόρεια Ήπειρο

Στην Αλβανία οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου σε κατέβασμα των δίγλωσσων πινακίδων στα μειονοτικά χωριά του Δήμου Φοινίκης στη Βόρεια Ήπειρο.

Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία ήδη αντιδρά έντονα στο κατέβασμα των δίγλωσσων πινακίδων από τις επίσημες κρατικές αρχές.

Οι πινακίδες αυτές είχαν τοποθετηθεί μόλις λίγες ημέρες πριν.

Συνεργεία της Επιχείρησης Συντήρησης των Εθνικών Οδών από το Αργυρόκαστρο ανάλαβαν υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων, τα μεσάνυχτα, δράση κόβοντας με τροχούς τις πινακίδες στους κεντρικούς δρόμους της Φοινίκης, στις οποίες αναγράφονται, με βάση το νόμο περί μειονοτήτων, τα ονόματα των χωριών στην αλβανική και την ελληνική γλώσσα.

Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους Έλληνες μειονοτικούς των χωριών που σε μια περίπτωση, στο χωριό Κρανιά, εξελίχθηκε σε συμπλοκή με την Αστυνομία που φρουρούσε τα συνεργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές κατέβασαν τις πινακίδες με το επιχείρημα ότι σε αυτές αναγράφονταν τα ονόματα των χωριών πρώτα στην ελληνική και μετά στην αλβανική, γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες αλβανικών ΜΜΕ.

Έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη στα Τίρανα κυβερνητική τοποθέτηση για το θέμα.

Πηγή: tribune.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Μαΐου 2019, 15:32