Ένας θηριώδης αστεροειδής με διάμετρο από 750 έως 1.700 μέτρα και μέγεθος αντίστοιχο της γέφυρας Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο θα περάσει από τη «γειτονιά» μας στις 4 το απόγευμα της 24ης Μαρτίου.

Ο αστεροειδής 231937 (2001 FO32) περιγράφεται από τη NASA ως αντικείμενο που θα πλησιάσει κοντά στη Γη και κρίνεται ως «πιθανώς επικίνδυνος». Ο λόγος είναι το τεράστιο μέγεθος του, αλλά και η ιλιγγιώδης ταχύτητα των περίπου 124.000 χιλιομέτρων την ώρα που θα αναπτύξει, η οποία τον κάνει ταχύτερο από το 97% των αστεροειδών που έχουν παρατηρηθεί.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «κοντά», φυσικά, είναι σχετικό αφού η πιο κοντινή απόσταση του αστεροειδούς από τη Γη θα είναι κάτι περισσότερο από 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα, πολύ μακριά, δηλαδή, για να γίνει πραγματικά απειλητικός. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι τον Αύγουστο ένας αστεροειδής με μέγεθος επιβατικού αυτοκινήτου πέρασε σε απόσταση μόλις 2.950 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Λόγω της απόστασης, ο αστεροειδής δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι, αλλά θα μπορεί να παρατηρηθεί με σχετική ευκολία με το τηλεσκόπιο, ακόμα και από ερασιτέχνες αστρονόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης