Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι η υπεράσπιση της Συρίας είναι πιο σημαντική από τον κίνδυνο που διατρέχει ο ίδιος να οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (CPI), που εκδικάζει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Για εμένα ως πρόεδρο, όταν αναλαμβάνω την ευθύνη να υπερασπιστώ τη χώρα (και το ίδιο ισχύει για την κυβέρνηση και για τον στρατό) δεν λαμβάνω υπόψη αυτό το θέμα, δεν του δίνω σημασία» δήλωσε ο κ. Άσαντ στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν για το ενδεχόμενο Σύροι αξιωματούχοι που φέρονται να είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να δικαστούν από το CPI (σ.σ.: που έχει την έδρα του στη Χάγη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας με όλα τα μέσα και δεν δίνουμε καμία προσοχή σε αυτό το δικαστήριο ή σε οποιονδήποτε διεθνή θεσμό» είπε ο αρχηγός του κράτους.

Η συνέντευξη Τύπου του κ. Άσαντ δόθηκε πριν από τη δημοσίευση έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας που κατηγορεί τις συριακές Αρχές ότι εκτέλεσαν δι’ απαγχονισμού περίπου 13.000 ανθρώπους σε μια φυλακή κοντά στη Δαμασκό, σε ένα διάστημα πενταετίας. Άλλες ΜΚΟ έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν πολλές φορές τη συριακή κυβέρνηση για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως για βασανιστήρια.

«Γνωρίζουμε όλοι πως οι θεσμοί του ΟΗΕ είναι προκατειλημμένοι λόγω της αμερικανικής, βρετανικής και γαλλικής επιρροής. Δεν ενεργούν για να προωθήσουν τη σταθερότητα στον κόσμο ή για να αναζητήσουν την αλήθεια: Έχουν πολιτικοποιηθεί ώστε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα αυτών των χωρών» είπε ο Σύρος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης