Ξεκίνησε σήμερα η ψηφοφορία στις αμερικανικές Πολιτείες Μισισίπι και Αλαμπάμα, στις νότιες ΗΠΑ, για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής ο μετριοπαθής Μιτ Ρόμνεϊ προηγείται στην κούρσα, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει το 40% των 1.144 εκλεκτόρων που είναι απαραίτητοι για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και να είναι αντίπαλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αντίπαλοί του Νιουτ Γκίνγκριτς και Ρικ Σαντόρουμ προσπαθούν να επιβληθούν ο κάθε ένας ως οι θεματοφύλακες των υπερ – συντηρητικών αξιών, όμως η αντιπαλότητά τους διχάζει τους δεξιούς ψηφοφόρους και ωφελεί τον Ρόμνεϊ.

Ο Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων με καταγωγή από το νότο, κρίνει «απαραίτητο» να κερδίσει στις αναμετρήσεις στο Μισισίπι και την Αλαμπάμα.

Από την πλευρά του ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες μία σειρά μέτρων στήριξης των τοπικών αρχών και των δύο Πολιτειών.
Οι τρεις άνδρες πάντως βρίσκονται πολύ κοντά στις δημοσκοπήσεις τόσο στο Μισισίπι όσο και στην Αλαμπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μισισίπι ο Γκίνγκριτς προηγείται με 33% και ακολουθεί ο Ρόμνεϊ με 31% και ο Σαντόρουμ με 27%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από το ινστιτούτο PPP.

Όμως μία άλλη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζει τον Ρόμνεϊ νικητή.

Στην Αλαμπάμα, σύμφωνα με το μέσο όρο πολλών δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν από τον ιστότοπο RealClearPolitics, ο Γκίνγκριτς προηγείται με 27% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθεί ο Ρόμνεϊ με 26,3% και ο Σαντόρουμ με 25%.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης