Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να κατασκευάζουν τη νέα τους πρεσβεία στην πόλη του Μεξικού, το κόστος της οποίας αναμένεται να φτάσει τα 943 εκατομμύρια δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή σχολιάστηκε θετικά από αξιωματούχους των δύο χωρών ως μία νίκη της διπλωματίας έπειτα από μήνες πολιτικής έντασης που ακολούθησαν την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και εξαιτίας της επιθυμίας του να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα πρεσβεία βρίσκεται κοντά στα γραφεία διοίκησης των επιχειρήσεων του Κάρλος Σλιμ, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Μεξικό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής που έγινε η πρέσβης των ΗΠΑ στο Μεξικό Ρομπέρτα Τζέικομπσον υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των διμερών σχέσεων. «Το Μεξικό είναι μία από τις χώρες με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν στενή και πολύτιμη συνεργασία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Την κατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος της πρεσβείας έχει αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία Caddell Construction Co, η οποία έχει έδρα την Αλαμπάμα. Η ίδια εταιρεία ήταν μία από τις έξι εταιρείες οι οποίες παρουσίασαν στην Υπηρεσία Συνοριακής Ασφάλειας και Τελωνείων των ΗΠΑ ένα πρωτότυπο κατασκευής για το τείχος που επιθυμεί ο Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες για την κατασκευή της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην πόλη του Μεξικού αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης