Η Ουκρανία ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 12.524 νέων κρουσμάτων COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, συγκριτικά με 11.787 περιστατικά που καταγράφηκαν χθες.

Ο Μαξίμ Στεπάνοφ ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 525.176, με 9.508 θανάτους. «Πρόκειται για πόλεμο», δήλωσε ο Στεπάνοφ, σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων άρχισε να αυξάνεται τον Σεπτέμβριο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει εθνικό lockdown τα σαββατοκύριακα προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του ιού.

Ωστόσο οι αρχές σε κάποιες πόλεις έχουν αγνοήσει τις εντολές της κυβέρνησης καθώς θέλουν να αποφύγουν την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στις περιοχές τους.

Ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίγκαλ είπε χθες ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι δεσμευτική και ο Στεπάνοφ δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν να στηριχτεί το σύστημα υγείας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν μειώσουμε την εξάπλωση της ασθένειας σε αυτές τις δύο ημέρες (τα σαββατοκύριακα), θα μειώσουμε σημαντικά το βάρος στο σύστημα υγείας μας», δήλωσε ο Στεπάνοφ.

Τα περιοριστικά μέτρα για τα σαββατοκύριακα θα είναι σε ισχύ από τις 14 έως τις 30 Νοεμβρίου. Βάσει των μέτρων αυτών, κλείνουν ή περιορίζεται η δραστηριότητα των περισσότερων επιχειρήσεων, με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης