Απάντηση προς τη Διεθνή Αμνηστία δίνει η Τουρκία σχετικά με τις κατηγορίες για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στη Συρία από την πλευρά του τουρκικού στρατού.  «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους αβάσιμους ισχυρισμούς στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι, ότι οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν αποκλειστικά κατά μαχητών των κουρδικών οργανώσεων PYD/YPG, που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές. Διαβεβαιώνει επίσης, ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καλεί την Διεθνή Αμνηστία να επανεξετάσει την υπόθεση μέσω ανεξάρτητων διεθνών οργανισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Διεθνής Αμνηστία υποστήριξε η Τουρκία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στη Συρία. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι τουρκικές δυνάμεις «επέδειξαν επαίσχυντη αδιαφορία για την ζωή αμάχων πραγματοποιώντας σοβαρές παραβιάσεις και εγκλήματα πολέμου, ανάμεσα τους και εκτεταμένες δολοφονίες και παράνομες επιθέσεις που σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης