Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν χθες Δευτέρα 75 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Συνολικά η πανδημία, που εξαπλώνεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε 1.582 ανθρώπους επί συνόλου 80.434 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και η μητροπολιτική της περιφέρεια, όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι και συγκεντρώνεται πάνω από το 90% των μολύνσεων, τέθηκε εκ νέου υπό αυστηρό περιορισμό από την 1η ως τη 17η Ιουλίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τα νεότερα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση, συνολικά 676 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), δηλαδή αριθμός αυξημένος κατά 26% σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί στην πρωτεύουσα από την 20ή Μαρτίου είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν προοδευτικά τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνέχισε να αυξάνεται με ταχύ ρυθμό.

Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες τονίζει ότι οι ατέλειωτες εβδομάδες του περιορισμού «έσωσαν ζωές» καθώς επέτρεψαν στο σύστημα υγείας να εφοδιαστεί και να προετοιμαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πανδημία έχει βαρύ αντίκτυπο στην οικονομία της Αργεντινής, καθώς βρίσκεται ήδη σε ύφεση από το 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης