Η κυβέρνηση της Αργεντινής παρέτεινε χθες Παρασκευή τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα έως την 6η Αυγούστου στην προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ειδικά του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που θεωρείται πιο μολυσματικό από κάθε άλλη παραλλαγή.

Η απόφαση ανακοινώθηκε καθώς οι νεκροί εξαιτίας του COVID-19 πλέον ξεπέρασαν τους 98.000, επί συνόλου 4,6 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Η χώρα συγκαταλέγεται εδώ και κάποιο καιρό σε αυτές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία στην περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η παραλλαγή Δέλτα έχει εντοπιστεί σε 86 χώρες και είναι από 50% ως 70% πιο μολυσματική από την παραλλαγή Άλφα», εξήγησε η κυβέρνηση στο διάταγμα με το οποίο παρατείνονται τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Αργεντινή έχει αγοράσει 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Μέχρι στιγμής, περίπου πέντε εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Το κλείσιμο των συνόρων παραμένει σε ισχύ, ωστόσο ο αριθμός των πολιτών και των μονίμων κατοίκων που εισέρχονται στη χώρα αυξάνεται. Οι επισκέψεις γκρουπ τουριστών παραμένουν απαγορευμένες, όπως και οι συναθροίσεις άνω των δέκα προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως οι περισσότερες βιομηχανικές, εμπορικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες επιτρέπονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης