Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν ακόμη 41.080 κρούσματα του SARS-CoV-2 –αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην επικράτεια της χώρας–, με το σύνολο των πολιτών που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 3.663.215.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν ακόμη 547 ασθενείς με COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 76.135 νεκρούς μέχρι στιγμής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει την Αργεντινή την έχει μετατρέψει σε μια από τις χώρες οι οποίες υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα στον κόσμο κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της, φέρνοντας το σύστημα υγείας στα όριά του.

Κατά κεφαλήν η Αργεντινή καταγράφει πλέον έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας του COVID-19 στον κόσμο, μαζί με τις γειτονικές της χώρες Ουρουγουάη, Παραγουάη και Βραζιλία.

Το κύμα μολύνσεων ώθησε την κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες να επιβάλει 9ήμερο lockdown ως μεθαύριο Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης