Η αλυσίδα εστιατορίων έτοιμου φαγητού KFC κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (6,29 εκατομμύρια ευρώ) στην οικογένεια ενός κοριτσιού από την Αυστραλία, το οποίο υπέστη βαριά εγκεφαλική βλάβη και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, ύστερα από δηλητηρίαση που έπαθε καταναλώνοντας σάντουιτς με κοτόπουλο.

Το 2005, η Μόνικα Σαμάαν, επτά ετών τότε, οι γονείς της και ο αδελφός της νοσηλεύτηκαν έχοντας μολυνθεί από σαλμονέλα, αφού κατανάλωσαν ένα σάντουιτς με κοτόπουλο «Twister» σε εστιατόριο KFC κοντά στο Σίδνεϊ. Το KFC, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Yum! Brands, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό, αλλά εξέφρασε τη «βαθιά του απογοήτευση και έκπληξη από την απόφαση» και δήλωσε ότι θα την εφεσιβάλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Νότιας Ουαλίας δικαίωσε την οικογένεια της Μόνικα, λέγοντας ότι το KFC αθέτησε την υποχρέωσή του για τη φροντίδα του κοριτσιού.
Την Παρασκευή επιδίκασε στην οικογένεια αποζημίωση ύψους οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας συν τα δικαστικά έξοδα.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τον δικηγόρο της οικογένειας, Τζορτζ Βλαχάκη, ο οποίος δήλωσε ότι η πάθηση του κοριτσιού έχει «εξανεμίσει τους πολύ περιορισμένους πόρους της οικογένειας».
«Η αποζημίωση που επιδικάστηκε είναι απολύτως απαραίτητη» είπε ο κ. Βλαχάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης