Την έντονη θλίψη του για τις συγκρούσεις στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και τον Λίβανο εξέφρασε τη Μ. Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε., Ban Ki-moon.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δύο Τούρκοι αξιωματούχοι που εργάζονται σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία βρίσκονται μεταξύ των πέντε ανθρώπων που τραυματίστηκαν τη Μ. Δευτέρα από πυροβολισμούς που προέρχονταν από τη Συρία, την ίδια στιγμή που το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζάντιντ του Λιβάνου μετέδωσε ότι Σύροι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Λιβανέζο εικονολήπτη, ο οποίος βρισκόταν στη λιβανική πλευρά των συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο γενικός γραμματέας εκφράζει την ανησυχία του για τις πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη βία και τις παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία, που έχουν ως αποτέλεσμα μια αυξημένη ροή προσφύγων στις γειτονικές χώρες», αναφέρει το γραφείο του Ban Ki-moon.

«Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει απερίφραστα τα σημερινά (χθεσινά) μοιραία διασυνοριακά πυρά από τη Συρία στην Τουρκία, όπως και στον Λίβανο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης