Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου «Βραζιλία 2014» ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποσύρεται προσωρινά από τα καθήκοντά του για λόγους υγείας. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Ricardo Teixeira δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκτιμώμενο χρονικό διάστημα που θα λείψει ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο είδος του ιατρικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Ο 64χρονος άνδρας βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο σκληρής κριτικής καθώς φέρεται να συνδέεται με σκάνδαλα διαφθοράς. Ηγείται της Εθνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CBF) από το 1989.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν δεν έχεις καλή υγεία, πρέπει να φροντίσεις γι αυτό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

O αντιπρόεδρος της επιτροπής, Jose Maria Marin, θα είναι ο προσωρινός αντικαταστάτης του.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρόεδρος της χώρας, Dilma Rousseff, είναι τεράστια σε πολιτικό επίπεδο, καθώς το 2011 σημειώθηκαν διαδοχικές παραιτήσεις υπουργών ύστερα από σύνδεση του ονόματός τους με σκάνδαλα διαφθοράς. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής θα διοργανώσει το Μουντιάλ το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 και θεωρείται ο… «Παράδεισος» των κατασκευαστικών εταιρειών, την ίδια στιγμή που εντείνονται οι ανησυχίες των ακτιβιστών για την τύχη του Αμαζονίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Βραζιλία: «Ντόμινο» παραιτήσεων υπουργών, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012, 23:44
Ανεβαίνει η οικονομία της Βραζιλίας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011, 00:30
Βραζιλία: Μια σφαίρα για τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011, 01:41

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης