Συνολικά δέκα μεγάλες πόλεις της Ιταλίας βρίσκονται σε αποπληθωρισμό, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο Istat.

Τον περασμένο Ιούλιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,4% στο Τορίνο, κατά 0,3% στην Φλωρεντία και στο Μπάρι, κατά 0,2% στην Ρώμη, ενώ σε μικρότερες πόλεις όπως το Λιβόρνο η μείωση ήταν 0,7% και στην Βερόνα 0,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ιταλία διαμορφώθηκε συνολικά στο 0,1%. Πρόκειται για το πιο χαμηλό ποσοστό από τον Αύγουστο του 2009.

Όσον αφορά στις αγορές τροφίμων, προϊόντων για το σπίτι και για προσωπική φροντίδα, τον περασμένο μήνα σημείωσαν κάμψη 0,6%. Πρόκειται για τον χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Αύγουστο του 1997.

Στα πρώτα σχόλιά τους, Ιταλοί αναλυτές τονίζουν ότι τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν πως η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και ότι τα 80 ευρώ τον μήνα φορολογικών ελαφρύνσεων υπέρ των χαμηλόμισθων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ρέντσι δεν επηρέασαν την αγοραστική δύναμη των ιταλικών οικογενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης