Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απομάκρυνση του Γιάνγκ Σονγκ Ταέκ, του πανίσχυρου θείου, του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, από τα ανώτερα θυλάκια του κομματικού και κυβερνητικού σχηματισμού για μια σειρά κατηγοριών οι οποίες περιγράφονται ως «εγκληματικές πράξεις».

Μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβάνονται αυτές τις διαφθοράς, οι εξωσυζυγικές του σχέσεις, ακόμη και η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες την περασμένη εβδομάδα είχαν πληροφορίες ότι ο Γιανγκ που θεωρείται ως ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος στην μυστικοπαθή χώρα, είχε εκδιωχθεί από τη θέση του από τον περασμένο Νοέμβριο. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η επίσημη Πιονγκγιάνγκ διανύει μια ακόμη περίοδο σοβαρής πολιτικής αναταραχής που είναι η μεγαλύτερη μετά το θάνατο το 2011 του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο Γιανγκ και οι οπαδοί του διέπραξαν αξιόποινες πράξεις και έκαναν τεράστια ζημιά στο κόμμα και την επανάσταση μας», ανέφερε έκθεση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος των Εργατών την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA Με βάση αυτό η συνέλευση του κόμματος αποφάσισε να εκδιώξει τον Γιανγκ από όλες τις κυβερνητικές θέσεις που κατείχε αλλά και από το κόμμα όπως μετέδωσε το KCNA παραθέτοντας ως αιτία μια σειρά από αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν από τον Γιανγκ.

Σε αυτές τις αξιόποινες πράξεις περιλαμβάνονται η κακοδιαχείριση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, η διαφθορά, οι σχέσεις του με διάφορες γυναίκες, η κατάχρηση αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών. Ο Γιάνγκ είναι παντρεμένος με την θεία του Κιμ, κόρη του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης