Απολογείται το γερμανικό ΥΠΕΞ για... κακό χιούμορ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 21:09
Απολογείται το γερμανικό ΥΠΕΞ για... κακό χιούμορ

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών απολογήθηκε για μια σύντομης διάρκειας ανάρτησή του στο twitter, στην οποία επιχείρησε να αστειευτεί για τη γοητεία της διαδικασίας αίτησης βίζας στη Γερμανία, με κάποιους να θεωρούν ότι επιβεβαιώθηκε το στερεότυπο περί της γερμανικής αίσθησης του χιούμορ.

Ενώ, χρήστες του twitter σε όλο τον κόσμο, με αφορμή το hashtag «#Γοητεύστε κάποιον/α με τέσσερις λέξεις» (#SeduceSomeoneInFourWords), αναρτούσαν τις ιδέες τους για το πώς θα γοητεύσουν κάποιον ή κάποια με τέσσερις λέξεις, η πρόταση του γερμανικού ΥΠΕΞ στο viral hashtag ήταν η εξής: «Η βίζα σας εγκρίθηκε», (Your visa got approved).

Δεν ήταν όλοι που βρήκαν αστεία την ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στα αγγλικά του γερμανικού υπουργείου (@GermanyDiplo). Και έξι ώρες αργότερα, αργά χθες το απόγευμα, μετά από αρκετά παράπονα, η ανάρτηση διαγράφηκε.

«Το να είσαι αστείος προφανώς δεν είναι πάντα το δυνατό μας σημείο. Διαγράψαμε την κάτωθι ανάρτηση και ζητούμε συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από αυτή», τόνισε η νέα ανάρτηση του υπουργείου που συνοδεύτηκε με την εικόνα με το αρχικό tweet.

«Γνωρίζουμε πως η διαδικασία απόκτησης βίζας είναι σύνθετη και οι αποφάσεις για αυτή μπορεί να επηρεάζουν βαθύτατα ζωές ανθρώπων. Οι συνάδελφοί μας παίρνουν αυτές τις αποφάσεις πολύ σοβαρά», πρόσθεσε το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που με αφορμή τις δύο αναρτήσεις εξέφρασαν τις εκνευριστικές, κάποιες φορές καταστροφικές εμπειρίες τους υποβολής αιτήσεων για απόκτηση γερμανικής βίζας.

Υπουργεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών συνεισέφεραν και εκείνα με τις προτάσεις τους για το πως θα γοητεύσουν με τέσσερις λέξεις.

«Γεια σου, είμαι Γάλλος», ήταν η ανάρτηση του υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας, ενώ του βελγικού ΥΠΕΞ: «Μπύρες, σοκολάτες και βάφλες;».

Με πληροφορίες από BBC, Telegraph

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 21:15