Μια μαφία πλουσιότερη από αυτή των ναρκωτικών, μια επιχείρηση εκατομμυρίων σε βάρος γυναικών. Αληθινές ιστορίες που φέρνει στο φως η έρευνα για τις παράνομες υιοθεσίες στην Αρμενία.

Η Σούζαν Πατβακανιάν αναζητεί την κόρη της εδώ και είκοσι χρόνια. 35 ετών σήμερα μοιράζεται την ιστορία της με το AFP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

”Εφερα στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι σε μια κλινική στην Αρμενία. Υποχρεώθηκα να δώσω το παιδί μου μου είχαν πει ότι ήταν άρρωστο, ότι είχε προβλήματα υγείας. Μου έδωσαν ένα λευκό χαρτί και με υποχρέωσαν να γράψω ότι εγκαταλείπω το παιδί μου”.

Ο δικηγόρος της Μαράτ Κοστανιάν λέει: “Αυτή η μαφία έχει μετατρέψει την Αρμενία σε φυτώριο βρεφών. Αυτό είναι ένα τρομακτικό φαινόμενο “.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές συνέλαβαν δεκάδες αξιωματούχους ανάμεσά τους τον επικεφαλής μαιευτήρα-γυναικολόγο της χώρας και τον διευθυντή ενός ορφανοτροφείου. Η Πατβακανιάν κατηγορεί τον φυλακισμένο γυναικολόγο και άλλους γιατρούς πως την πίεσαν να εγκαταλείψει την κόρη της Στέλλα.

Ήταν μόλις 16 ετών, όταν ερωτεύτηκε έναν άνδρα πέντε χρόνια μεγαλύτερο της. Μετά τη γέννηση της κόρης της οι Αρμένιοι γιατροί απειλούσαν να καταγγείλουν τον πατέρα στην αστυνομία. Την υποχρέωσαν με αυτό τον τρόπο να δώσει το μωρό της.

Τρεις ημέρες αργότερα αναζήτησε το μωρό στο μαιευτήριο αλλά δεν ήταν εκεί. Οι γιατροί ισχυρίστηκαν ότι είχε σταλεί σε ορφανοτροφείο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στο Γκιουμρί. Αλλά δεν μπορούσε να την εντοπίσει ούτε εκεί. Το μωρό πουλήθηκε αμέσως μετά τη γέννησή του.

Η Πατβακανιάν φαίνεται να είναι μία από τις δεκάδες γυναίκες-θύματα ενός δικτύου παράνομων υιοθεσιών που αποτελεί σήμερα αντικείμενο επίσημης έρευνας. Τον περασμένο Δεκέμβριο συνελήφθη ο γυναικολόγος ο οποίος όμως αφέθηκε λίγες ημέρες αργότερα ελεύθερος προκαλώντας κατακραυγή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο γυναικολόγος απορρίπτει τους ισχυρισμούς ως “αβάσιμους και παράλογους” και επιμένει ότι δεν είχε καμία σχέση με τις υιοθεσίες. Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν έχει δώσει εντολή για την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για το κύκλωμα που πιστεύεται ότι λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.

Πηγή: euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης