Βρέθηκε η σορός του μοιραίου συγκυβερνήτη Αντρέα Λούμπιτς στα συντρίμμια του Μπόινγκ στις Άλπεις και ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA. Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, ο πατέρας του Αντρέα Λούμπιτς δηλώνει συντετριμμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε «μεγάλη ποσότητα φαρμάκων για την αντιμετώπιση και θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών» στην κατοικία του Αντρέας Λούμπιτς στο Ντίσελντορφ, αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «Welt am Sonntag». Κληθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο να σχολιάσουν σχετικά, Γάλλοι και Γερμανοί ερευνητές δεν θέλησαν ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να διαψεύσουν αυτήν την πληροφορία.

Το νεαρό άνδρα τον παρακολουθούσαν επιπλέον «πολλοί νευρολόγοι και ψυχίατροι», συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη υψηλόβαθμο ερευνητή. Ο Λούμπιτς υπέφερε από έντονο στρες και βαριάς μορφής κατάθλιψη, σύμφωνα με προσωπικά έγγραφα που ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Αντιθέτως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ο 27χρονος ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ. Η αστυνομία, εξάλλου, σε αυτό το στάδιο εξετάζει και υποβάλλει σε ερωτήσεις τους φίλους, τους συναδέλφους και τους γνωστούς του συγκυβερνήτη, έγραψε επιπλέον η «Welt am Sonntag».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλος ο κόσμος θα μάθει το όνομά μου»
 
Ο 28χρονος πιλότος, που πιστεύεται ότι προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε «κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και ότι «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του», υποστήριξε πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild».

Πρώην σύντροφος του Αντρέας Λούμπιτς αποκάλυψε ότι ο 28χρονος τής είχε εκμυστηρευτεί ότι κάποια μέρα θα έκανε «κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του» με αυτή την πράξηΗ Μαρία Β., 26 ετών και αεροσυνοδός το επάγγελμα, είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με τον Αντρέας Λούμπιτς. Όταν έμαθε για τη συντριβή του Airbus Α320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, το πρώτο πράγμα που της ήρθε στο μυαλό ήταν μια φράση που της είχε πει ο 28χρονος: «Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου».

Σύμφωνα με την «Bild», η νεαρή γυναίκα, που δηλώνει «αφάνταστα σοκαρισμένη» από την ανείπωτη τραγωδία, πετούσε επί πέντε μήνες στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς το 2014. Η σχέση τους διήρκεσε μόνο εκείνη την περίοδο που δούλευαν μαζί και ποτέ δεν επισημοποιήθηκε.

Ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης

Αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς «το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του το μεγάλο του όνειρο να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον να πραγματοποιηθεί» πρόσθεσε η γυναίκα.

Η Germanwings, η εταιρεία στην οποία ανήκε το μοιραίο Airbus, είναι θυγατρική της Lufthansa.

«Έχανε τον έλεγχο. Ξυπνούσε το βράδυ και φώναζε: “Πέφτουμε”»

Η Μαρία Β. υποστήριξε επίσης ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα».

Σύμφωνα με την πρώην σύντροφό του, ο Αντρέας Λούμπιτς δεν ήταν ευχαριστημένος με τις συνθήκες εργασίας, καθώς τα χρήματα δεν ήταν αρκετά και φοβόταν για τη σύμβασή του«Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε (…) Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε: “Πέφτουμε”. Έβλεπε εφιάλτες» τόνισε. «… μιλούσαμε πολύ για τη δουλειά και τότε γινόταν κάποιος άλλος, εκνευριζόταν για τις συνθήκες εργασίας. Τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, φοβόταν για τη σύμβασή του. Υπήρχε υπερβολική πίεση».

«Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν» επεσήμανε ακόμη η Μαρία Β., εξηγώντας ότι «δεν μιλούσε πολύ για την ασθένειά του, καθώς ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα, παρά τα προβλήματά του, ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν ένας «ευγενικός και ανοιχτός» άνθρωπος στη δουλειά, «πολύ τρυφερός» στις προσωπικές του σχέσεις, «ένας άνδρας που είχε ανάγκη ν’ αγαπηθεί».

Η Εισαγγελία του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Αντρέας Λούμπιτς είχε αποκρύψει από την εταιρεία πως του είχε δοθεί αναρρωτική άδεια για την Τρίτη, την ημέρα που συνετρίβη το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό.

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε η σορός του πιλότου “φονιά”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης