Σάλο έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η δημοσιοποίηση από τον «Guardian» έκθεσης, η οποία αναφέρεται σε άσκηση που έγινε το 2016 για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης έξαρσης κάποιου κορωνοϊού.

Η άσκηση, με το όνομα «Αλίκη», έγινε υπό άκρα μυστικότητα και το σενάριο της προέβλεπε το ξέσπασμα του αναπνευστικού συνδρόμου MERS, με τον αριθμό των ασθενών να πολλαπλασιάζεται και τα νοσοκομεία να γεμίζουν. Στο πόρισμα της τελικής έκθεσης οι ειδικοί επισήμαναν πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη αποθεμάτων ατομικής προστασίας και η δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος ιχνηλάτησης κρουσμάτων και ελέγχου των ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός της ύπαρξης της έκθεσης, ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση κατηγορείται ότι αντέδρασε με μεγάλη καθυστέρηση όταν ο κορωνοϊός έπληξε τη χώρα στις αρχές του 2020.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος διοικητικοί αξιωματούχοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS), το Υπουργείο Υγείας, ο αγγλικός Οργανισμός για τη Δημόσια Υγεία και παρατηρητές από τις τοπικές κυβερνήσεις της Βόρειας Ιρλανδίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης