Αποκάλυψη από στέλεχος της Google: Η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 κυβερνοεπιθέσεις μηνιαίως

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, 07:43
Αποκάλυψη από στέλεχος της Google: Η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 κυβερνοεπιθέσεις μηνιαίως
Ανώτατο στέλεχος της Google, που ανήκει στον όμιλο Alphabet, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες της ότι κάθε μήνα η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Μιλώντας σε τεχνολογικό συνέδριο που διοργανώθηκε από το περιοδικό «Fortune» στην πόλη Άσπεν του Κολοράντο, η ανώτερη αντιπρόεδρος της Google Νταϊάν Γκριν ανέφερε τον αριθμό αυτό, ενώ διαφήμιζε την υπεροχή της Google σε θέματα ασφάλειας.

Η Google, ηγετική εταιρεία σε υπηρεσίες αναζήτησης στο διαδίκτυο, η οποία αναπτύσσει το σύστημα Android για κινητά τηλέφωνα και προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και μια ευρεία κλίμακα από άλλες εφαρμογές για τους καταναλωτές, ήταν η πρώτη που άρχισε να ενημερώνει τους χρήστες ότι υπόκεινται σε κατασκοπεία από την κυβέρνηση. Άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft, έχουν αρχίσει να υιοθετούν την ίδια τακτική ειδοποίησης.

Παλαιότερα, η Google είχε πει ότι ανά μήνες εκδίδει δεκάδες χιλιάδες προειδοποιήσεις για επιθέσεις στο διαδίκτυο και ότι οι πελάτες της ανταποκρίνονται συχνά με την αναβάθμιση ασφάλειας των συσκευών τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, 08:00