Αποφυλακίστηκε, για λόγους υγείας, ο πρώην Πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσεν Σούι-μπιαν. Ο πρώην Πρόεδρος της Ταϊβάν Τσεν Σούι-μπιαν που καταδικάστηκε το 2010 σε κάθειρξη είκοσι ετών για διαφθορά, επωφελήθηκε σήμερα από ένα μέτρο αποφυλάκισης υπό όρους για λόγους υγείας.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κίνας επί δύο συνεχείς θητείες μεταξύ 2000 και 2008, ο 64χρονος Τσεν αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο των φυλακών του Ταϊτσούνγκ, στην κεντρική Ταϊβάν, όπου είχε εισαχθεί τον Απρίλιο με βαριά κατάθλιψη και συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον. Είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει τον Ιούνιο μέσα στο κελί του. Ο Τσεν θα υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις κάθε μήνα, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τσεν Μινγκ-τανγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσεν και μέλη της οικογένειάς του είχαν κατηγορηθεί για ξέπλυμα εκατομμυρίων δολαρίων μέσω δωρεών σε πολιτικά κόμματα και μυστικών διπλωματικών κονδυλίων στο εξωτερικό. Ο Τσεν καταδικάστηκε επίσης για δωροληψία σε σχέση με δημόσιες συμβάσεις. Συνελήφθη στα τέλη του 2008, καταδικάστηκε σε ισόβια πρωτόδικα το 2009 και σε είκοσι χρόνια κατά την εκδίκαση έφεσης ένα χρόνο αργότερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης