Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι χαρακτήρισε την απονομή του βραβείου Ζαχάροφ στον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ που κρατείται στις ρωσικές φυλακές με την κατηγορία της τρομοκρατίας, ως μια προφανή ένδειξη της λογικής των δύο μέτρων και δύο σταθμών που έχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ως θλιβερό παράδειγμα πολιτική αξιοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας έκανε λόγο για «μια ακόμη αντιρωσική υστερία». «Η δραστηριότητα του Σεντσόφ, ο οποίο κατηγορείται για τρομοκρατία (!) δεν μπορεί με τίποτα να σχετίζεται με τα κριτήρια του βραβείου Ζαχάροφ» έγραψε ο Σλούτσκι στη σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την άποψη του Σλούτσκι, δεν μπορεί ο Σνετσόφ, που έχει καταδικαστεί για οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κριμαία, να μπαίνει στην ίδια σειρά με τον Νέλσον Μαντέλα, την Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, τον Σεργκέι Κοβαλιόφ ή τον Κόφι Ανάν (όλοι τους έχουν πάρει το βραβείο Ζαχάροφ). «Είναι απλά ύβρις για ένα τέτοιο σημαντικό βραβείο που φέρει το όνομα ενός μεγάλου Ρώσου» υπογραμμίζει ο Σλούτσκι.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας προσέθεσε ότι με αυτή την χειρονομία στο Στρασβούργο προσπαθούν προφανώς «να πλήξουν τη Ρωσία», υποστηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την Ουκρανία. «Μόνο που θυμόμαστε περίφημα, πως υπερασπίζονταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλιο την Νάντια Σάφτσνεκο ( Ουκρανή βουλευτή ) όταν ήταν στις ρωσικές φυλακές και πως τώρα αγνοούν τα δικαιώματα της που βρίσκεται στις ουκρανικές φυλακές σαν πολιτική κρατούμενη στην ουσία. Αγνοούν την σύλληψη του Ρώσου δημοσιογράφου Κιρίλ Βισίνσκι στην Ουκρανία, τις διώξεις ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Λετονία και Λιθουανία.. Και πάλι υποκρισία, και πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά..» καταλήγει ο Λεονίντ Σλούτσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης