Στη γενέτειρά του στη Χαβάη θα περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων ο πρόεδρος των Η.Π.Α., μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το «Air Force One»προσγειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Χονολουλού, με τον Barack Obama να κάνει την εμφάνισή του, έχοντας μαζί του τη σύζυγό του, Michelle και τις δύο κόρες τους. Το ταξίδι του προέδρου των Η.Π.Α. στη Χαβάη πραγματοποιείται εν μέσω έντονων διαβουλεύσεων ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς για την αποφυγή ενός… δημοσιονομικού γκρεμού που θα βύθιζε την αμερικανική οικονομία στην ύφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το Associated Press, το πρόγραμμα του Barack Obama δεν περιλαμβάνει επίσημες δημόσιες εμφανίσεις εκτός από τη σημερινή ημέρα όταν και θα παρευρεθεί στην κηδεία ενός γερουσιαστή των Δημοκρατικών. Παρόλο που ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση για το πότε τελικά θα επιστρέψει ο Barack Obama από τη Χαβάη, οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως οι διακοπές του δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από τέσσερις ημέρες.

Δείτε το video με την άφιξη του αεροπλάνου στη Χονολουλού…

Και ο πρόεδρος θέλει το… ρεπό του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο Barack Obama είχε δείξει με τον τρόπο του πως μπορεί οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά στον αμερικανικό προϋπολογισμό να κορυφώνονται, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως και ο ίδιος δεν δικαιούται να πάρει μερικές ημέρες… off λόγω Χριστουγέννων, ειδικά μετά από μια άκρως κουραστική και επίπονη προεκλογική εκστρατεία.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. εθεάθη την Παρασκευή να αναχωρεί μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά τους από τη στρατιωτική βάση «Άντριους» στο Μέριλαντ, προκειμένου να ταξιδέψει στη Χαβάη. Λίγο πριν επιβιβαστεί στο «Air Force One, το προεδρικό ζεύγος χαιρέτησε τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.

Ο Barack Obama είχε νωρίτερα διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, John Boehner, και των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Harry Reid, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» στα ζητήματα της φορολόγησης εισοδημάτων και του περιορισμού των δημοσίων δαπανών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν ότι οποιαδήποτε διεύρυνση της φορολογικής κλίμακας στους «πλούσιους» θα πρέπει να συνοδευτεί από ισοδύναμα στις περικοπές των δημοσίων δαπανών. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των Η.Π.Α. προσπαθεί να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για τη μη αύξηση των φόρων στη μεσαία τάξη προκειμένου να περιοριστεί το δημόσιο έλλειμμα της χώρας, ενώ κάλεσε τις δύο κυρίαρχες πολιτικές παρατάξεις να προστατέψουν την ασφάλιση δύο εκατ. ανέργων.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Έκκληση Ομπάμα για συμβιβασμό στο Κογκρέσο, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012, 02:02

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης