Εξιτήριο από δημόσιο νοσοκομείο έλαβε την Πέμπτη ο πρώην δικτάτορας του Παναμά, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Manuel Noriega επέστρεψε στη φυλακή, πέντε ημέρες μετά τη λιποθυμία του εξαιτίας υψηλής αρτηριακής πίεσης και την εσπευσμένη μεταφορά του σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο 77χρονος πρώην στρατιωτικός δεν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως φοβούνταν αρχικά οι γιατροί. Του χορηγήθηκαν φάρμακα για υψηλή χοληστερίνη και αρτηριακή πίεση. Η κατάστασή του είναι σταθερή και δε διατρέχει κανένα κίνδυνο. Οι γιατροί θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν στη φυλακή», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Franklin Vergara.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι επέστρεψε ήδη στη φυλακή, όπου εκτίει κάθειρξη 20 ετών για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της παραμονής του στην εξουσία (1983-1989), συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Manuel Noriega απελάθηκε στον Παναμά τον περασμένο Δεκέμβριο από τη Γαλλία, όπου εξέτισε ποινή για ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του είχε υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια στη διάρκεια της 20ετούς φυλάκισης του στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης αυτής στη Φλόριντα των Η.Π.Α., για εμπόριο ναρκωτικών.

Ο 77χρονος πρώην στρατιωτικός απομακρύνθηκε από την εξουσία μετά την εισβολή των Η.Π.Α. στη χώρα (1989).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Τρίτωσε» το κακό για τον Νοριέγκα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011, 02:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης