Απήχθη στρατηγός στην Κολομβία

Απήχθη στρατηγός στην Κολομβία
Ένας στρατηγός του κολομβιανού στρατού απήχθη στα δυτικά της χώρας, πιθανότατα από τους μαρξιστές αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

«Απαιτούμε οι απαγωγείς (όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι είναι οι FARC) να τον απελευθερώνουν το συντομότερο ασφαλή και υγιή» ανέφερε ο Σάντος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας ανακοίνωσε επίσης ότι ανέθεσε στον υπουργό Άμυνας Χουάν Κάρλος Πριζόν να μεταβεί στην επαρχία Τσόκο και να αναλάβει προσωπικά τις έρευνες για την απαγωγή. Ο πρόεδρος Σάντος είπε ότι ο στρατηγός «έσπασε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας» πηγαίνοντας «μυστικά σε μια κόκκινη ζώνη».

Ο στρατηγός Ρούμπεν Αλζάτε αναφέρθηκε ως αγνοούμενος μετά τις συγκρούσεις σε μια αγροτική περιοχή κοντά στο Κίμπντο, την πρωτεύουσα της επαρχίας Τσόκο, όπου ηγήθηκε μιας ειδικής δύναμης του στρατού.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας από τον Νοέμβριο του 2012 βρίσκεται σε διαδικασία ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Κούβα με τους αντάρτες FARC.

Πηγή: ΑΠΕ-MΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, 09:15