Ένας στρατηγός του κολομβιανού στρατού απήχθη στα δυτικά της χώρας, πιθανότατα από τους μαρξιστές αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

«Απαιτούμε οι απαγωγείς (όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι είναι οι FARC) να τον απελευθερώνουν το συντομότερο ασφαλή και υγιή» ανέφερε ο Σάντος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας ανακοίνωσε επίσης ότι ανέθεσε στον υπουργό Άμυνας Χουάν Κάρλος Πριζόν να μεταβεί στην επαρχία Τσόκο και να αναλάβει προσωπικά τις έρευνες για την απαγωγή. Ο πρόεδρος Σάντος είπε ότι ο στρατηγός «έσπασε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας» πηγαίνοντας «μυστικά σε μια κόκκινη ζώνη».

Ο στρατηγός Ρούμπεν Αλζάτε αναφέρθηκε ως αγνοούμενος μετά τις συγκρούσεις σε μια αγροτική περιοχή κοντά στο Κίμπντο, την πρωτεύουσα της επαρχίας Τσόκο, όπου ηγήθηκε μιας ειδικής δύναμης του στρατού.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας από τον Νοέμβριο του 2012 βρίσκεται σε διαδικασία ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Κούβα με τους αντάρτες FARC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-MΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης