Απίστευτες εικόνες από τη Γερμανία με ένα Airbus να παρασύρεται από δυνατούς ανέμους που πνέουν στο βόρειο κομμάτι της χώρας, καθώς η περιοχή δοκιμάζεται από τον τυφώνα Χαβιέ.

Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, ένα Airbus A380 γίνεται «φτερό στον άνεμο» κατά την προσγείωσή του, τη στιγμή που οι τροχοί του ακουμπούν το έδαφος στο διάδρομο. Λόγω των ισχυρών ανέμων, το αεροσκάφος αρχίζει να κινείται ανεξελέγκτα δεξιά-αριστερά, μέχρι ο πιλότος να καταφέρει να το ευθυγραμμίσει μετά από αρκετά δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιλότοι όταν προσεγγίζουν αεροδρόμια στα οποία επικρατούν ισχυροί άνεμοι συνηθίζουν να προσεγγίζουν τον διάδρομο προσγείωσης υπό γωνία προκειμένου να εξισορροπήσουν τη δύναμη που ασκείται από τα μποφόρ.

Μπορεί το Airbus A380 να είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, εντούτοις παρά το μέγεθός του και αυτό υποτάχθηκε στη δύναμη της φύσης και συγκεκριμένα των ανέμων.

Το βίντεο κατέγραψε ο plane spotter Μάρτιν Μπόγκνταν, ο οποίος δηλώνει εντυπωσιασμένος αν και, όπως σημειώνει, έχει καταγράψει χιλιάδες παρόμοιες προσγειώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η βόρεια Γερμανία, εδώ και κάποια 24ωρα, δοκιμάζεται από την καταιγίδα Χαβιέ, που σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό έχει προκαλέσει το θάνατο επτά ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης