Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Σόφιας ο Βούλγαρος οικονομολόγος Μπότιο Τάτσκοφ, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά, πριν από 10 μέρες όταν δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων στη συνοικία Μαλίνοβα Ντολίνα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Ο γεννημένος στην πόλη Πέρνικ της Βουλγαρίας καθηγητής οικονομικών, ο οποίος είχε κάνει αξιόλογη καριέρα στις Η.Π.Α., κατέληξε λόγω καρδιακής, νεφρικής και ηπατικής ανεπάρκειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της βαλκανικής χώρας.

«Ο καθηγητής Μπότιο Τάτσκοφ αγαπούσε τα ζώα και τη φύση» δήλωσε η ανιψιά του Μαριάνα Κιρίλοβα σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό bTV, τονίζοντας ότι ο θείος της δεν θα ήθελε ποτέ να γίνει η αφορμή για εκστρατεία μαζικής θανάτωσης αδέσποτων σκύλων.

«Ο Μπότιο Τάτσκοφ ήταν ένας ανοιχτόμυαλος και ψύχραιμος άνθρωπος που αγαπούσε τη φύση και τα ζώα κι αυτό κάνει το θάνατό του παράλογο. Προσωπικά δεν μπορώ να ρίξω την ευθύνη στα σκυλιά. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι υπεύθυνοι, όλοι εμείς είμαστε ένοχοι. Ελπίζω ο τραγικός θάνατος να αποτελέσει τη βάση, ώστε να γίνει κάτι εποικοδομητικό και να εξαλειφθεί το πρόβλημα. Δεν θα ήθελε να σφαγιαστούν τα ζώα. Εκείνοι που απέτυχαν να κάνουν τη δουλειά τους, πρέπει να τιμωρηθούν», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπότιο Τάτσκοφ, 88 ετών, ήταν ένα από τους πιο επιφανής Βούλγαρους στις Η.Π.Α. και εργάστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., στον Ο.Η.Ε. και διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Ινδονησίας. Είχε επιστρέψει στη Βουλγαρία μετά τη συνταξιοδότησή του.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης