Πολλοί παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου εγκατέλειψαν τη Συρία ή πρόκειται να το πράξουν σύντομα, γιατί η αποστολή απέτυχε να τερματίσει τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ, δήλωσε σήμερα ένας Αλγερινός πρώην παρατηρητής.

Μέλη της συριακής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι οι παρατηρητές, οι οποίοι εστάλησαν στη Συρία στις 26 Δεκεμβρίου, με στόχο να ελέγξουν αν η Δαμασκός εφαρμόζει το ειρηνευτικό σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου, απλώς έχουν δώσει τη δυνατότητα στον Άσαντ να κερδίσει περισσότερο χρόνο για την καταστολή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ανουάρ Μάλεκ, ο Αλγερινός παρατηρητής ο οποίος παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι πολλοί από τους πρώην συναδέλφους του συμφωνούν με τον ίδιο.

«Δεν μπορώ να διευκρινίσω τον αριθμό, αλλά είναι πολλοί. Όταν μιλάς μαζί τους, είναι φανερή η οργή τους» είπε στο Reuters τηλεφωνικώς.

Η αποχώρησή τους δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα, αλλά ένας άλλος παρατηρητής, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι σχεδιάζει να φύγει αύριο από την Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης