Η Air France-KLM αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιήσει μόνο τις μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις της, εξαιτίας προγραμματισμένης απεργίας των πιλότων της, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με τον Frederic Gagey, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, γίνονται ενέργειες για αποκλιμάκωση της κατάστασης. Όπως έγινε γνωστό, η αναταραχή ξεκίνησε με την ανακοίνωση του συνδικάτου των πιλότων, που καλούσε σε απεργία διάρκειας μιας εβδομάδας -η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα- ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, η Air France είχε ανακοινώσει τα σχέδια της για επανάκτηση μεριδίου της αγοράς από τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, μεταφέροντας μεγάλο μερίδιο των πτήσεων μικρών και μέσων αποστάσεων που εξυπηρετεί στην Transavia Airlines -την δική της αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Οι πιλότοι από τη πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει προς το χειρότερο τις εργασιακές τους συνθήκες. Η ακύρωση του 50% των πτήσεων της Air France, αναμένεται να κοστίσει στην επιχείρηση από 10 ως 15 εκατομμύρια ευρώ ανά ημέρα απεργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης