Την απέλαση του κυβερνητικού αξιωματούχου της Σερβίας Μάρκο Τζούριτς αποφάσισε ο ανακριτής της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης της Πρίστινας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας ο Τζούριτς τοποθετήθηκε σε τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας το οποίο, συνοδεία πολλών οχημάτων, κατευθύνθηκε προς την συνοριακή διάβαση Merdare για να παραδοθεί στις σερβικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τις επόμενες ημέρες η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την ποινή που θα του υποβληθεί ενώ αναφέρεται ότι για τέτοια αδικήματα προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη και δια παντός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Μάρκο Τζούριτς συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στην Μιτρόβιτσα κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας. Η είσοδός του στο Κόσοβο θεωρήθηκε παράνομη με δεδομένο ότι εισήλθε χωρίς να έχει την άδεια της κυβέρνησης του Κοσόβου. Η σύλληψη του Τζούριτς προκάλεσε ένταση στο βόρειο Κόσοβο όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Στις 19:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδος) στο Βελιγράδι άρχισε η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Τα ΜΜΕ στο Βελιγράδι αναφέρουν επίσης ότι αμέσως μετά την σύλληψη του Τζούριτς ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης