Ο δήμος της Ρώμης απαγόρευσε την κίνηση scooter και μοτοσικλετών από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Μέχρι σήμερα, scooter και μοτοσικλέτες εξαιρούνταν της απαγόρευσης που ίσχυε για τα αυτοκίνητα.

Η απαγόρευση είναι δοκιμαστική, και θα διαρκέσει σε πρώτη φάση για μία εβδομάδα μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το mototriti.gr, η απαγόρευση θα ισχύει για την περιοχή της Ρώμης που έχει σχήμα τρίαινας, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Via del Corso, τη Via Babuino και τη Via Ripetta, τις πλατείες Piazza del Popoplo και Piazza di Spagna, αλλά και τον ποταμό Τίβερη, σε αυτό το ύψος.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει τόσο για Ιταλούς, όσο και για ξένους, ενώ δεν ισχύει για τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου.

Οι ώρες απαγόρευσης είναι τις καθημερινές από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη είναι η παρουσία της αστυνομίας, ώστε να λειτουργήσει το μέτρο, ενώ για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 80 ευρώ.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα μηχανοκίνητα δίκυκλα αποτελεί μέρος του σχεδίου του δήμαρχου Ignazio Marino, για επέκταση των πεζοδρομήσεων στην πόλη. Παρόλο που υπάρχουν αντιδράσεις σε αυτό το σχέδιο, ο δήμαρχος υποστηρίζει πως το 85% των κατοίκων έχουν θετική άποψη για το μέτρο.

Ένα από τα προβλήματα που θα προκύψουν είναι το που θα παρκάρουν όλοι οι κάτοχοι scooter και μοτοσικλετών, για να μπουν κατόπιν με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο, ενώ σίγουρα θα ζημιωθούν οι εταιρείες που νοίκιαζαν scooter στους τουρίστες, ώστε οι τελευταίοι να μπορούσαν να αντιγράψουν τους Gregory Peck και Audrey Hepburn, στην ταινία Roman Holiday. Ο δήμαρχος μάλιστα ανακοίνωσε πως αν όλα πάνε καλά, ετοιμάζεται για επέκταση των πεζοδρομήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης