Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας σχεδιάζει να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας της 31ης Οκτωβρίου, για να εμποδίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των πάρτι που κάποιοι σκέφτονται να διοργανώσουν για το Χάλογουιν, την «τεράστια αμερικανική βλακεία», όπως χαρακτήρισε αυτήν τη γιορτή.

Ο Βιντσέντζο Ντε Λούκα ανέφερε μέσω του Facebook σήμερα ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ στις 10 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Χάλογουιν είναι μια τεράστια βλακεία. Μια τεράστια αμερικανική βλακεία που εισάγαμε στη χώρα μας», έγραψε στην ανάρτησή του.

Την 1η Νοεμβρίου η Ιταλία τιμά τη γιορτή των Αγίων Πάντων και πρόσφατα έγιναν πολύ δημοφιλή τα πάρτι σε στιλ Χάλογουιν την προηγούμενη νύχτα.

Στην Καμπανία, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Νάπολη, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 αυτόν τον μήνα και ο Ντε Λούκα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα κλείσουν τα σχολεία για δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντε Λούκα, που είναι κεντροαριστερός, είναι γνωστός στην Ιταλία για τις «προκλητικές» δηλώσεις του. Τον Μάρτιο, όταν ξέσπασε η πανδημία, απείλησε ότι θα στείλει αστυνομικούς με φλογοβόλα για να διαλύσουν τα φοιτητικά πάρτι. Επανεξελέγη στη θέση αυτή τον Σεπτέμβριο, συγκεντρώνοντας ποσοστό σχεδόν 70%.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης