Με τη φράση «πρέπει να μείνουμε σπίτι», ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μια σειρά νέων περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε όλες οι συγκεντρώσεις περισσότερων από δύο ατόμων απαγορεύονται ενώ οι Βρετανοί πλέον θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για «πολύ περιορισμένους σκοπούς» όπως αγορές για βασικές ανάγκες, για μια μορφή άσκησης την ημέρα, ή για οποιαδήποτε ιατρική ανάγκη. Επίσης οι Βρετανοί πλέον θα μεταβαίνουν στην εργασία όταν είναι «απολύτως απαραίτητο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός, παρότρυνε τους πολίτες να μην συναντούν φίλους ή μέλη της οικογένειας με τους οποίους δεν ζουν, ενώ τα ψώνια επιτρέπονται μόνο για είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Όλα τα καταστήματα που πωλούν μη βασικά αγαθά, όπως ρούχα και ηλεκτρονικά καταστήματα, θα κλείσουν  ενώ, η αστυνομία θα διαθέτει εξουσίες για την επιβολή των κανόνων, μεταξύ άλλων και προστίμων για τους ανυπάκοους Βρετανούς.

Απαγορεύονται επίσης όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των γάμων και βαπτίσεων με μόνη εξαίρεση τις κηδείες, ενώ τα πάρκα θα παραμείνουν ανοικτά για άσκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί οι περιορισμοί θα βρίσκονται «υπό συνεχή επανεξέταση» και θα επανεξεταστούν σε τρεις εβδομάδες. «Θα χαλαρώσουν όταν μας το επιτρέψουν τα στοιχεία», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης