Απαράδεκτη χαρακτήρισαν την εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα Ρωσία και Κίνα, ζητώντας από τον Κιμ Γιονγκ Ουν να «παγώσει» το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά και αντίστοιχες δοκιμές. 

Από το πρωί, η Πιονγιάνγκ πανηγυρίζει για την επιτυχημένη δοκιμή και διαμηνύει ότι ένας τέτοιος πύραυλος μπορεί να «χτυπήσει» οποιοδήποτε στόχο στον κόσμο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η… αισιοδοξία αυτή δεν φαίνεται να πείθει ΗΠΑ και Ρωσία, με ειδικούς του χώρου να δηλώνουν ότι παρότι είναι εμφανές ότι η Πιονγιάνγκ έχει κάνει πρόοδο είναι μάλλον απίθανο ο πύραυλος να μπορεί να πετύχει το στόχο του. 

Αξιωματούχοι ΗΠΑ και Ρωσίας διαβεβαίωναν σήμερα ότι ο διηπειρωτικός πύραυλος δεν αποτελεί απειλή για τις χώρες τους. 

«Δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του;» 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακώσει τη ρητορική απέναντι στον Κιμ Γιονγκ Ουν, έγραψε νωρίτερα σήμερα στο Twitter: «Η Βόρεια Κορέα μόλις εκτόξευσε έναν ακόμη πύραυλο. Αυτός ο τύπος δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του; Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα ανεχτούν αυτή την κατάσταση για πολύ καιρό ακόμη. Πιθανώς η Κίνα να κάνει μια βαριά κίνηση εναντίον της Βόρειας Κορέας και να τελειώσουν αυτές οι ανοησίες μια και καλή!». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό CNN μεταδίδει ότι η αμερικανική πολιτική απέναντι στη Βόρεια Κορέα έχει μπει πλέον σε μία «απρόβλεπτη νέα εποχή». 

Ο Άνταμ Μάουντ, του Αμερικανικού Κέντρου Προόδου, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πλέον λίγες σοβαρές επιλογές «απάντησης» στη Βόρεια Κορέα. 

«Βρισκόμαστε πραγματικά σε ένα κατώφλι… Μια πολύ δύσκολη ερώτηση θα είναι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα αισθανθεί ότι τον έχουν στριμώξει στη γωνία και ότι δεν έχει άλλες επιλογές εκτός από τον πόλεμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Διαβάστε επίσης: 
Β. Κορέα: Η απειλή είναι πια πραγματική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης