Αντιδράσεις για τον «βιασμό της Ευρώπης» σε εξώφυλλο πολωνικού περιοδικού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016, 07:38
Αντιδράσεις για τον «βιασμό της Ευρώπης» σε εξώφυλλο πολωνικού περιοδικού
Με ένα σοκαριστικό εξώφυλλο, στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπαριστάται σαν γυναίκα στην οποία επιτίθενται άνδρες με σκούρο δέρμα, υπό τον τίτλο «Ο Βιασμός της Ευρώπης από το Ισλάμ», κυκλοφόρησε το εθνικιστικό και ξενοφοβικό πολωνικό περιοδικό "wSieci" («στο Διαδίκτυο»). Στο φωτομοντάζ απεικονίζεται μια ξανθιά γυναίκα με μακριά μαλλιά, το σώμα της οποίας είναι τυλιγμένο με μια σημαία της Ε.Ε., την οποία τραβούν βίαια ανδρικά χέρια.

Το εξώφυλλο και το κεντρικό άρθρο επικεντρώνονται στις πληροφορίες σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους βιασμούς που φέρονται να διέπραξαν μετανάστες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, στη Γερμανία-πληροφορίες που κατόπιν αποδείχθηκαν υπερβολικές.

«Οι κάτοικοι της παλιάς Ευρώπης συνειδητοποίησαν με οδυνηρό τρόπο, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, τα προβλήματα που απορρέουν από την μαζική ροή των προσφύγων» υποστηρίζεται στο άρθρο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόσκεινται στη δεξιά στην Πολωνία, όπως επίσης και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους «κινδύνους» της μετανάστευσης, αν και κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης από τη Μέση Ανατολή δεν έχει προς το παρόν φθάσει σε αυτήν την χώρα των 38 εκατ. κατοίκων.

Το εξώφυλλο αναπαρήχθη σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την κατακραυγή πολλών χρηστών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016, 07:43