Ένας εννιάχρονος από την πόλη Σέβερανς του Κολοράντο πραγματοποίησε με επιτυχία καμπάνια υπέρ της άρσης ενός κανονισμού που απαγόρευε τον χιονοπόλεμο.

Ο απαρχαιωμένος δημοτικός κανονισμός ήταν απομεινάρι μιας διάταξης που απαγόρευε γενικότερα τη ρίψη αντικειμένων, όπως πέτρες, στην περιουσία των κατοίκων. Ο Ντέιν Μπεστ ανέλαβε την καμπάνια εκπροσωπώντας τους φίλους του και τους συμμαθητές του και παρουσίασε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα παιδιά στη Σέβερανς θέλουν να έχουν την ευκαιρία να παίξουν χιονοπόλεμο όπως όλα τα παιδιά στον κόσμο», είπε ο Ντέιν κατά τη διάρκεια της τρίλεπτης παρουσίασής του, που μετέδωσε η The Greeley Tribune. «Ο κανονισμός δημιουργήθηκε πολλά χρόνια πριν. Τα παιδιά του σήμερα χρειάζονται έναν λόγο για να παίζουν έξω».

Η μητέρα του δήλωσε πως ο Ντέιν έμαθε για την απαγόρευση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο δημαρχείο της πόλης Σέβερανς. Οι αρχές της πόλης ανέφεραν πως ενθάρρυναν τα παιδιά να αλλάξουν τον κανονισμό λέγοντας τους πως έχουν τη δύναμη να το κάνουν. Πιστεύεται πως ο κανονισμός θεσπίστηκε κατά την ίδρυση της πόλης, έναν αιώνα πριν. Ωστόσο είναι αμφίβολο αν κατηγορήθηκε ποτέ κανείς γιατί έπαιξε χιονοπόλεμο. Μετά την παρουσίαση του εννιάχρονου το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την άρση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, μετά την επικύρωση της άρσης και με τη συνδρομή του δημάρχου της πόλης, ο Ντέιν και ο τετράχρονος αδερφός του έγιναν οι πρώτοι κάτοικοι στην ιστορία της Σέβερανς που έπαιξαν νόμιμα χιονοπόλεμο.

«Είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν και για ότι πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει μια αλλαγή, χωρίς να έχει σημασία το πόσο μικρή ήταν», δήλωσε ο Ντέρικ Μπεστ, πατέρας του 9χρονου στο CBS Denver.

Η οικογένεια πλέον ερευνά άλλους παράξενους νόμους της πόλης, ανάμεσά τους αυτόν που αναγνωρίζει μόνο τους σκύλους και τις γάτες ως κατοικίδια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης