Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε αιχμηρά χθες Κυριακή μέσω Twitter στο βίντεο με το οποίο ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του Τζορτζ Ου. Μπους κάλεσε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον ίδιο, σε συσπείρωση και καλοσύνη στη χώρα που είναι αντιμέτωπη με διπλή, υγειονομική και οικονομική, κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο βίντεο, που μοιράστηκε το Σάββατο το George W. Bush Presidential Center, ο άλλοτε ένοικος του Λευκού Οίκου παραλληλίζει την πανδημία με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που διαπράχθηκαν τέσσερις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είδα μια μεγάλη χώρα να συσπειρώνεται για να τιμήσει τους γενναίους της, να θρηνήσει μαζί με αυτούς που θρηνούσαν και να αναλάβει νέα αναπόφευκτα καθήκοντα», αφηγείται ο Μπους σε σοβαρό τόνο.

Με υπόβαθρο μελαγχολική μουσική και φόντο ασπρόμαυρες φωτογραφίες αρχείου, ο 73χρονος Τεξανός λέει πως είναι σίγουρος πως το «πνεύμα της θυσίας» των Αμερικανών δεν έχει χαθεί, ενώ απευθύνει έκκληση για συσπείρωση, ενσυναίσθηση και καλοσύνη μπροστά στην κρίση της πανδημίας.

«Ας θυμόμαστε όλοι ότι οι διαφορές μας είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτή την απειλή», παροτρύνει. «Ας θυμόμαστε ότι η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη είναι απαραίτητα και ισχυρά εργαλεία», συμπληρώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει δεχθεί επανειλημμένα επικρίσεις για έλλειψη συμπόνιας λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την πανδημία του κορωνοϊού αφότου ξέσπασε, πιθανόν θεώρησε πως η φράση αυτή αποτελούσε επίθεση με στόχο τον ίδιο.

Σχολίασε νωρίς χθες Κυριακή το πρωί το tweet ενός συμβούλου του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, στο οποίο στηλιτευόταν η σιωπή του Μπους στην πρόσφατη δίκη του Τραμπ.

«Ήταν άφαντος όταν έπρεπε να ξεσηκωθεί εναντίον της μεγαλύτερης απάτης στην αμερικανική ιστορία», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον προκάτοχό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης