Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κέντρου κοινών επιχειρήσεων για το βόρειο τμήμα της Συρίας και στοχεύει στη σύσταση μιας «ζώνης ασφαλείας» στην περιοχή αυτή, συνιστά «κατάφωρη επίθεση» στην εθνική κυριαρχία της Συρίας και την εδαφική ενότητα της χώρας και μια «επικίνδυνη κλιμάκωση».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου επιχειρήσεων που θα διαχειρίζεται μια λωρίδα εδάφους στην τουρκική μεθόριο με τη Συρία δείχνει μια «αμερικανο-τουρκική συνεργασία στην επίθεση κατά της Συρίας», μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανοτουρκική «επίθεση» συνιστά «μια επικίνδυνη κλιμάκωση και μια απειλή στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», προσέθεσε.

Χθες Τετάρτη, η Τουρκία και οι ΗΠΑ αποφάσισαν τη δημιουργία ενός «κέντρου κοινών επιχειρήσεων» για να συντονίσουν τη σύσταση μιας «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, σε ένα μέτρο που αποσκοπεί στην αποτροπή μιας σύγκρουσης ανάμεσα στις τουρκικές και τις κουρδικές δυνάμεις.

«Η συμφωνία αυτή συνιστά κατάφωρη επίθεση κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ενότητας της Συρίας όπως και παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου», κατήγγειλε η Δαμασκός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Συρία καλεί τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ να καταδικάσουν αυτήν την αμερικανο-τουρκική επίθεση που συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση (…) και υπονομεύει όλες τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης για τον τερματισμό της κρίσης» στη Συρία, πρόσθεσε η διπλωματική πηγή που επικαλέστηκε το SANA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης